UCBMEDIA ... et Ord til Dagen ... Dansk DK Norsk NO Svensk SE Grønlandsk GL Gave Gave til UCB

2018-05-26Læs et Ord til Dagen i dag (2018-05-27)2018-05-28
Ordet for 2018-05-27
27. maj
Om at være der (3)
"... så vi kan trøste alle dem, der er i trængsel, med den trøst, vi selv trøstes med af Gud." 2.Kor 1,4
En god måde at hjælpe en ven i krise er, at hjælpe dem med at se, hvilke ressourcer, der er til rådighed - åndelige, personlige og medmenneskelige. 1) Åndelige ressourcer: "Gud er vor tilflugt og styrke, altid at finde som hjælp i trængsler." Sl 46,1 Guds ord sender lys ind over mørke og forvirring. Hans ånd er kilden til al trøst - han giver "... fred, som overgår al forstand." Fil 4,7 Hans nærvær møder ensomheden, og hans kraft gør det muligt for det bedrøvede hjerte at overvinde følelsen af hjælpeløshed. Mennesker i krise er ofte desorienterede; hvilket får dem til at glemme, hvad Gud allerede har givet dem.
2) Personlige ressourcer. Mind dem om deres særlige styrkeområder og færdigheder. Hjælp dem med at huske tidligere sejre, hvor de med succes navigerede igennem hårde tider. Du må opmuntre dem til en positiv holdning, der ser frem mod fremtiden frem for, at de lader sig lamme af nutidens smerte. Det vigtigste er at styrke deres tro gennem bøn og med sandheder fra Guds Ord. Og sidst men ikke mindst, husk dem på, at du er der for at støtte dem.
3) Medmenneskelige resurser. Familiemedlemmer, venner, kolleger og naboer vil ofte gerne støtte og hjælpe, og anden hjælp til fx medicin, økonomi osv., kan man i nogle tilfælde søge hjælp til hos det offentlige. Den lokale kirke kan være endnu en måde at have et hjælpsomt netværk. Mennesker i krise er ofte for flove til at bede om hjælp; de føler måske, at de burde kunne klare deres egne problemer. Hjælp dem til at forstå, at du bliver velsignet af at give, og at de en dag også får mulighed for at hjælpe et andet menneske, der går igennem en hård tid.
Bibellæseplan: Sl 146; Joh 6; 2.Sam 19-20
... stille stunder styrker ...

Bestil den trykte udgave af et “Ord til Dagen”. word@UCB.dk
UCB MEDIA, Box 92, 2770 Kastrup.
tlf. 32 340 112
... et Ord til Dagen hviler på frivllige gaver. Tak for din gave.