UCBMEDIA ... et Ord til Dagen ... Dansk DK Norsk NO Svensk SE Gr�nlandsk GL Gave Gave til UCB

Ordet for 2024-06-19
19. juni
Søg hen i de rette omgivelser
"Plej omgang med vise, så bliver du vs..." Ord 13,20
Hvis du møder nogen, der prøver at "gøre dig mindre," skal du minde dig selv om, at de sikkert prøver at skære dig ned til deres egen størrelse. Hvad gør man? Elsk dem, men lad dig ikke påvirke af, hvad de siger. Som en tommelfingerregel skal du gå der hen, hvor du bliver værdsat, fremfor at blive der, hvor du bliver tålt!
Det japanske bonsaitræ er lillebitte; det vokser sig kun ca. 46 cm højt. For at skabe et bonsaitræ trækker man et ungt træ op ad jorden. Pæleroden og nogle af de små rodskud bliver skåret/bundet til, og på den måde bliver bonsaitræets vækst bevidst hæmmet.
Modsætningen er det californiske sequoia træ (rødtræ). Det vokser sig stort. Fx er træet, The General Sherman, i Californiens Sequoia National Park ca. 84m høj, og det måler ca. 30,5m rundt om stammen. Hvis det blev fældet, ville det give nok træ til at bygge mere end 30 femværelsers huse! Sequoia træet begynder sit liv som et lille frø, ikke større end bonsaitræets frø. Hvad er så det, der gør forskellen? Det unge sequoia får lov til at suge næring i den rige californiske jord og sol.
Hverken bonsaitræet eller sequoia træet har et valg, angående hvor store de vil vokse sig men det har du! Du kan fx ikke gå gennem livet og bare bebrejde andre inklusiv dine forældre for noget de har eller ikke har gjort i fortiden. Så her er dine muligheder: Bliv, hvor du er, og lid under det, eller flyt til et rigt, frugtbart og nærende miljø, hvor du kan vokse. Er dette altid let? Nej. Men, hvis du tror på det, Jesus sagde, "Jeg er kommet, for at de skal have liv og have i overflod," (Joh 10,10) vil du være villig til at gøre det
Bibellæseplan: Ordsp 19; Ef 2; Præd 3-5

... stille stunder styrker ...

Bestil den trykte udgave af et “Ord til Dagen”. word@ucb.dk
UCB MEDIA, Box 92, 2770 Kastrup.
tlf. 32 340 112
... et Ord til Dagen hviler på frivllige gaver. Tak for din gave.