UCBMEDIA ... et Ord til Dagen ... Dansk DK Norsk NO Svensk SE Grønlandsk GL Gave Gave til UCB

2018-03-18Læs et Ord til Dagen i dag (2018-03-19)2018-03-20
Ordet for 2018-03-19
19. marts
Om at kunne hjælpe andre (2)
"... jeg giver dig, hvad jeg har ..." ApG 3,6
Bemærk yderligere to ting ved historien fra i går. For det første: Det er vigtigt at vide, hvad du har eller ikke har. "... Peter sagde: 'Sølv eller guld har jeg ikke, men jeg giver dig, hvad jeg har: I Jesu Kristi, nazaræerens, navn, stå op og gå!' ..." Du må have det godt med dig selv og stole på dit kald.
Paulus skriver( fra oversættelsen, The Message, Rom 12, 6-9): "Lad os træde frem og være det, vi er blevet kaldet til ... uden at prøve at være noget, vi ikke er. Hvis du prædiker, så bare prædik Guds Ord - intet andet; hvis du hjælper, så nøjes med at hjælpe - du skal ikke tage helt over; er du underviser, så undervis; giver du opmuntrende vejledning, så pas på, du ikke bliver kontrollerende; hvis du har fået meget ansvar, så undgå manipulation; er du kaldet til mennesker i nød, så vær hurtig til at respondere, og arbejder du blandt de allersvageste, så lad dig ikke irritere over dem eller lade deres situation trække dig ned. Vær glad! Elsk af hjertet, lad være med blot at lade som om."
For det andet: Lær at kende forskel på det, andre mennesker ønsker, og det, de virkelig har brug for. Nogle gange skal de styrkes; andre gange har de brug for at opøve udholdenhed. Nogle gange behøver de trøst, ikke irettesættelse; andre gange behøver de irettesættelse, ikke trøst. Den lamme mand havde ikke brug for et venligt klap på skulderen - han havde brug for en fast hånd, som kunne rejse ham op. Og det var det, Peter gav ham. "Han tog ham ved højre hånd og løftede ham op, og straks blev hans fødder og ankler stærke." ApG 3,7
Så for at kunne hjælpe andre må du elske dem, indse, hvad de har brug for, vide, hvad du har at tilbyde og så sætte ind der, hvor deres behov er.
Bibellæseplan: Sl 78; Rom 6; 5.Mos 3-4
... stille stunder styrker ...

Bestil den trykte udgave af et “Ord til Dagen”. word@UCB.dk
UCB MEDIA, Box 92, 2770 Kastrup.
tlf. 32 340 112
... et Ord til Dagen hviler på frivllige gaver. Tak for din gave.