UCBMEDIA ... et Ord til Dagen ... Dansk DK Norsk NO Svensk SE Gr�nlandsk GL Gave Gave til UCB

Ordet for 2022-01-20
20. januar
Mist ikke besindelsen
"Den hidsige bærer sig dumt ad..." Ord 14,17
Når et menneske mister besindelsen, er et af de mest almindelige engelske udtryk, vi bruger, for at beskrive deres reaktion, "at man mister håndtaget." (Flying off the handle). Billedet henviser til hovedet på en hammer, der river sig løs fra skaftet, når man prøver at bruge den. Og som en konsekvens sker der adskillige 'ikke-så-gode' ting.
Hammeren bliver ubrugelig. Dit budskab kan være virkelig vigtigt, men måden, du leverer det på, afgør, om du opnår det resultat, du ønsker - eller ej. Sagt helt enkelt, når folk ikke tager dig seriøst, opnår du ikke det udfald, du håbede på.
Hammerhovedet gør skade. Ved at spinne ud af kontrol, er det muligt at skade alt muligt undervejs. Ord, talt i vrede, giver sår, og nogle gange kan de sår vare hele livet. Jakob skriver, "Enhver skal være snar til at høre, men sen til at tale, sen til vrede, for et menneskes vrede udretter intet, der er retfærdigt for Gud." (Jak 1,19-20)
Reparation af både hammeren og skaden kan tage lang tid. I nogle tilfælde lader det sig slet ikke gøre. Her får du nogle Skriftsteder, du kan have i tankerne, før du udøser alt din galde.
Endnu engang, "Den hidsige bærer sig dumt ad." "Bliv ikke vred, lad din harme fare, far ikke op, det bringer kun ulykke." (Sl 37,8) "Et menneskes klogskab får ham til at holde igen på vreden, han sætter en ære i at bære over med overtrædelser." (Ord 19,11) "Vær ikke hurtig til at græmme dig, for græmmelse hviler i tåbers favn." (Præd 7,9) Så ordet til dig i dag er - tab ikke besindelsen.
Bibellæseplan: Sl 20; Matt 20; 1. Mos 39-40

... stille stunder styrker ...

Bestil den trykte udgave af et “Ord til Dagen”. word@ucb.dk
UCB MEDIA, Box 92, 2770 Kastrup.
tlf. 32 340 112
... et Ord til Dagen hviler på frivllige gaver. Tak for din gave.